Středoškoláci z Lysé nad Labem ukázali svůj pohled na módu



Datum konání:
4.12.2014

V jihlavském Domě kultury se konal 4. 12. 2014 26. ročník soutěže Mladý módní tvůrce ČR. Svůj um předvedli nejen módní návrháři, kadeřnice a kosmetičky, ale i kuchaři a číšníci. Letos se přihlásilo více než 30 škol z Česka a Slovenska. V oděvní tvorbě se představilo  16 odborných škol  s 90 kolekcemi.

Naši studenti vystoupili na přehlídkové molo téměř ve všech kategoriích. Odborná porota v čele s módní návrhářkou Taťánou Kovaříkovou měla nelehký úkol, a to především v nejvíce obsazené kategorii Oděv trochu jinak. Originálně pojaté modely byly zhotoveny z netradičních materiálů a některá avantgardní díla byla obdivuhodná. Proto nás těší, že žákyně 3. ročníku Valerie Kubišová získala s modelem Bílá vdova sošku a diplom za pěkné 4. místo. Bronzové ocenění v kategorii Vesmír si odnesly studentky 4. ročníku. Originální model s efektními detaily podtrhlo výrazné líčení modelky. Nejcennější  trofej -  1. místo - v kategorii společenské oděvy získala autorka kolekce La point Kamila Jarošová, studentka 4. ročníku. Šaty určené do tanečních zaujaly především barevnou malbou v duchu pointilismu, která celý oděv povýšila na originální umělecké dílo.

26. ročník soutěže MMT byl pro začínající návrháře přínosem a obrovskou inspirací pro jejich další uměleckou tvorbu. Děkujeme všem žákům a učitelům za vzornou reprezentaci školy a přejeme hodně dalších úspěchů.

Alena Hlavatá